Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Monday, October 5, 2009

Rejim Zionis semakin KEJAM!!!


Written by admin from http:// on October 2nd, 2009 | 0 Comments

Jumaat, 02/10/2009 – Pihak Keselamatan Ramallah menyekat penghantaran bekalan ubat yang kini kian meruncing di Semenanjung Gaza pada tahun ini dan mengurangkan jumlahnya kepada separuh, jelas Munir Al-Barsh, Pengarah Farmasi dari Kementerian Kesihatan. Beliau menambah dalam satu kenyataan pada Rabu, bahawa pihak pentadbiran Ramallah sengaja menimbulkan masalah buat pe di Gaza dan menjadi kejam di bawah telunjuk Zionis-Israel. Barsh juga dipetik berkata, Ramallah juga bertanggungjwab bersama rejim Zionis dalam membunuh nyawa rakyat Palestin.


Beliau memberi amaran, masalah bertambah rumit selepas bahan ubatan semakin berkurang dan baki yang tinggal pula semakin menghampiri tarikh luputnya. Barsh menyeru kepada seluruh pejuang hak asasi manusia, Pasukan Palang Merah, Liga Arab da OIC yang kini menyambut ulang tahun ke-40 penubuhannya, supaya segera bertindak membuka segala sekatan yang berlaku di Gaza bagi membenarkan ubatan dan segala bekalan keperluan masuk bagi menyelamatkan nyawa rakyat Palestin.


Sementara itu, Menteri Kesihatan di Gaza mengumumkan, seorang kanak-kanak berumur 9 tahun di Breij, di tengah-tengah Semenanjung Gaza, maut selepas menderita akibat kegagalan menerima bekalan ubat dan rawatan yang sepatutnya. Menteri tersebut juga menyatakan, kanak-kanak terbabit, Bara’a Issa merupakan mangsa ke 359 penyembelihan Israel terhadap rakyat Palestin, dan menyeru masyarakat antarabangsa membebaskan dunia dari kekejaman Zionis dan berdiri bersama-sama rakyat Gaza dan Palestin keseluruhannya.


sumber : http://www.palestine-info.co.uk/en/


DOA QUNUT NAZILAH

اللهم أَعِزَّ الإسلامَ و المسلمين , اللهم أَذِلََّ الشِركَ و المُشرِكِين , أللهم انْصُرْ اخوانَنَا المسلمين و المجاهدين و المُسْتَضْعَفِين , فى فلسطين و فى لُبْنَان و فى العراق وفى كل مكان و فى كل زمان.

Ya Allah! Muliakan Islam dan orang islam. Ya Allah! Hinakan Syirik dan musyrikin. Ya Allah! Tolonglah saudara-saudara kami yang muslim dan mujahidin dan golongan-golongan lemah, di Palestine, di Lubnan, di Iraq dan di semua tempat dan di semua masa.

اللهم دَمِّرْ أعْدَائَك أعداءَ الدِّين , اللهم أهْلِكِ الكَفَرَةَ و الشِرْكَ و المُنَافقين , اللهم اِنَّنا نَجْعَلُ فى نُحُورِ أعداءِنَا و نَعُوذُ بِك مِن شُرُورِهِم, اللهم بَدِّدْ شَمْلَهُم و فَرِّقْ جَمْعَهم و شَتِّتْ كَلِمَتَهم و زَلْزِلْ أَقْدَامَهم و سَلِّطْ عليهم كَلْبًا مِن كِلَابِك

Ya Allah ! Binasakan musuh kamu, Musuh agama (Islam). Ya Allah! Hancurkan kekufuran, Syirik dan Munafiq, Ya Allah! Sesungguhnya kami jadikan pada leher-leher musuh kami (kami serah kepada Mua) dan kami berlindung dengan-Mu dari kejahatan-kejahatan mereka. Ya Allah! Cerai beraikan himpunan mereka, pisahkan kesatuan mereka, selerakkan kalimah-kalimah mereka, gegarkan ketetapan mereka, Kalahkan mereka dengan anjing dari anjing-anjing kamu.

يا قهَّار , يا جبَّار , يا مُنْتَقِم , يا الله , يا الله , يا الله , يا رب العالمين

Wahai Tuhan yang maha gagah, Wahai Tuhan yang maha keras, Wahai Tuhan yang maha membalas, Wahai Allah!!

اللهم يا مُنْزِلَ الكتاب و يا مُجْرِىَ السَحاب و يا هَازِمَ الأحزاب , اِهزِم الكفار , اهزم اليهود , اهزم الهنود , اهزم أمريكا ومن وَلَّا هُم , وانصُرْنا عليهم

Wahai Allah, tuhan yang menurunkan kitab (al-Quran), tuhan yang menggerakan langit, tuhan yang mengalahkan tentera ahzab, kalahkan kuffar, kalahkan yahudi, kalahkan hindu, kalahkan amerika dan sekutu-sekutu mereka, dan tolonglah kami atas mereka.

اللهم انت قَوِىٌّ و نَحْنُ ضُعَفَاء , نَشْكُوا ضُعْفَ قوتِنا , اللهم انت ربنا و نحن عبادك

Ya Allah, Engkau berkuasa, kami lemah, kami mengadu kelemahan kami. Ya Allah! Engkau Tuhan kami dan kami adalah hamba-hamba kamu.

اللهم ارْزُقْنا شهادةً فى سبيلك , ربنا أتنا فى الدنيا حسنة و فى الأخرة حسنة , وقنا عذاب النار

Ya Allah! Rezkikan kepada kami Syahid di jalan kamu. Ya Allah! Berikan kepada kami kehidupan di dunia ini baik dan di akhirat juga baik, dan selamatkan kami dari Azab neraka.

وصلى الله على رسوله الكريم , و على أله و صحبه أجمعين , و الحمد لله رب العالمين

p/s: sama-samalah kita membaca doa qunut nazilah selepas solat.
<<<<<>>>>

No comments:

Post a Comment